Wereldwinkel Emmeloord sluit na ruim dertig jaar

Foto: mhpublicaties.nl

De Wereldwinkel in Emmeloord sluit eind februari 2021 voorgoed. De vestiging was nog een van de weinige in de omtrek. Eerder sloten al de winkels in Lemmer, Vollenhove en Kampen.

In de afgelopen 30 jaar heeft de Wereldwinkel voortdurend aandacht gevraagd voor het leven en het inkomen van kleine producenten uit de 3de Wereld. Heel zichtbaar gebeurde dit door de verkoop van hun fair-tradeproducten in de winkel. Maar minstens zo belangrijk was het verhaal achter deze producten. Dat werd verteld in de winkel, maar ook daar waar er maar belangstelling voor was: op scholen, bij verenigingen, in verzorgingstehuizen enzovoorts.

Deels geslaagde missie

Voor een belangrijk deel zijn de Wereldwinkels geslaagd in hun missie; met name veel voedingsmiddelen hebben hun weg gevonden naar de reguliere markt. Voor de andere producten, zoals kunstnijverheid en sierraden, ligt dat anders.

Zeker de laatste tien jaar zijn de Wereldwinkels in zwaar weer terechtgekomen, ook die in Emmeloord. Het aantal klanten neemt steeds verder af en de bestede bedragen worden steeds kleiner. Ondanks een jaarlijkse subsidie is het financieel nu niet langer verantwoord de winkel open te houden.

Dat is jammer. In de eerste plaats voor al die kleine producenten die voor hun bestaan afhankelijk zijn van de verkopen. Maar ook voor al die vrijwilligsters die al die jaren veel tijd hebben besteed aan de verkoop van en het verhaal achter het artikel.

Uitverkoop winkelvoorraad

Op zaterdag 27 februari 2021 sluiten we deze periode dus af. Voor het zo ver is, hopen de vrijwilligers nog veel kerstpakketten te kunnen verkopen en is er nog een periode gepland voor de uitverkoop van onze winkelvoorraad. De datum waarop die uitverkoop begint, wordt nader bekendgemaakt.

Klanten die nog in het bezit zijn van cadeaubonnen die door Wereldwinkel Emmeloord zijn uitgegeven kunnen die inleveren tot en met de sluitingsdatum.

Zie ook: Zorgen over voortbestaan Wereldwinkel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden