‘Tegel eruit, plant erin’-actie gaat niet door ivm coronavirus

Foto: Intratuin

Intratuin streeft naar 50% groene tuinen in 2030 en om dat te bewerkstelligen stond o.a. de  de ‘Tegel eruit, plant erin’-actie gepland op 28 maart a.s. In verband met het coronavirus heeft de groenspecialist besloten om de actie uit te stellen.

Het heeft op dit moment prioriteit om de veiligheid van bezoekers van het tuincentrum te garanderen volgens de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat in alle vestigingen het aantal inkomende bezoekers wordt gereguleerd (maximaal 100), dat er 2 meter afstand wordt gehouden, dat de schoonmaakfrequentie is verhoogd en dat er alleen met pin betaald kan worden. Een actie waar veel mensen tegelijk op af komen maakt handhaving van het beleid lastig en is daarom niet gepast.

Desalniettemin moedigt Intratuin, ook in deze lastige tijd, mensen aan om hun achtertuinen te vergroenen. Groene tuinen dragen bij aan goede afwatering, CO2-opname, de biodiversiteit en natuurlijke verkoeling en zijn daarom ontzettend belangrijk! Wellicht is dit juist een moment om achterstallig tuinonderhoud aan te grijpen, waarom ook niet?

Intratuin wenst alle Nederlanders die dat nu zo hard nodig hebben veel sterkte toe en wil benadrukken dat mensen die niet naar de winkel willen of kunnen komen natuurlijk terecht kunnen op de webshop.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden