Martien Zandwijk prijs voor maatschap Schutte uit Nagele

Martien Zandwijk prijs voor Maatschap Schutte
Foto: Jolijn Zwart-van Kessel (KAVB)

Maatschap W. en J. Schutte Uit Nagele mocht vanmiddag tijdens de ledendag van de KAVB, de belangenbehartiger voor bollentelers, de Martien Zandwijk prijs in ontvangst nemen. Zij kregen deze omdat zij zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid in de bloembollensector. Zij kregen de prijs voor duurzame waterkwaliteit.

Maatschap W. en J. Schutte is een gemengd bedrijf met akkerbouw en bloembollenteelt. Op het bedrijf is een ontsmettings- en zuiveringsinstallatie gerealiseerd voor proceswater uit de bloembollenverwerking en erfafspoeling. Door tijdens het spoelproces van de bloembollen het spoelwater te zuiveren, worden virussen en schimmels uit het spoelwater gehaald zodat besmetting op de bolgewassen voorkomen wordt. Het gebruik van chemische ontsmettingsmiddelen wordt hiermee fors gereduceerd.

Tegelijk is het erfterrein voorzien een aantal opvangputten en goten om alle erfemissie op te vangen en via het spoelbassin te leiden naar de zuiveringsinstallatie.

De prijs werd voor de vijfde keer uitgereikt door Elly Zandwijk, weduwe van de naamgever aan de prijs Martien Zandwijk. Jeroen Schutte nam samen met een deel van het personeel de prijs in ontvangst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden