Boeren massaal naar Den Haag

Foto: agractie.nl

Boeren uit Noordoostpolder, Flevoland en de rest van Nederland vertrekken morgenochtend, dinsdag 1 oktober, vroeg, het liefst  met de trekker, maar ook met speciaal ingezette bussen, vrachtwagens of het openbaar vervoer naar Den Haag.

Met de actie willen de boeren de agrarische sector positief naar buiten brengen, de boer-burger kloof verkleinen en de politiek een verenigde stem vanuit de sector laten horen en laten inzien wat er allemaal al aan innovaties en maatregelen op het gebied van natuur en milieu in de agrarische sector zijn genomen en nog steeds doorgevoerd worden.

De boeren komen in actie voor hun werk, hun passie. De afgelopen jaren hebben politici, media en activisten een negatief beeld over boeren geschetst, stellen de boeren. ‘Wij zijn geen dierenmishandelaars en milieuvervuilers; we hebben hart voor ons bedrijf. De onbetrouwbaarheid van de overheid en instanties is voor ons aanleiding om een tegengeluid te geven. De problemen van Nederland horen niet op ons bordje thuis’, zo schrijven zij op hun website agractie.nl.

Boeren kunnen niet alleen de wereld redden, daar moet iedereen een beetje aan mee werken. En daarom gaan ze naar Den Haag. Met honderden tractoren en auto’s laten ze horen wat zij vinden van het huidige beleid. Een echte Agractie. Alle boeren, leveranciers en mensen die de agrarische sector een warm hart toedragen doen mee aan de protesttocht om de standpunten duidelijk te maken. Deze en alle andere informatie is te vinden op de website.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen