‘De Poldertoren is van ons allemaal’

Foto: mhpublicaties.nl

Herma Weckesser verblijft met haar Makelaardij De Munt Onder de Toren. Logisch dat de leegstaande Poldertoren haar inspireert. „Ik kom door mijn werk met zoveel mensen in contact, dat er ook veel ideeën bij me opborrelen.”

Zo kwam ze als makelaar bij familie Van Minnen in Emmeloord binnen. „Op zolder stond een immense treinopstelling. Daar was jaren aan gebouwd en die moet nu ook verhuisd worden. Al pratende bleek dat er een club van zo’n vijftien mannen bij betrokken is. Zij zouden het geweldig vinden als er meer aandacht voor hun hobby is, want ze hebben zoveel te delen.”

De mannen vroegen haar of ze misschien een leegstaande ruimte wist, waar de treinen kunnen worden uitgestald. „Maar dat is niets! Als er dan na verloop van tijd een huurder komt, moet alles weer worden verplaatst. Je hebt een ruimte nodig waar het kan worden uitgestald, waar het kan blijven staan en waar iedereen ernaar kan kijken.”

Weckesser stelt zich een opstelling voor in de Poldertoren, waar jong en oud gefascineerd zal raken door het miniatuurlandschap. „Stel je bent 12 en je moet nadenken over je beroepskeuze. Met z’n modelbaan kom je in aanraking met met fijnmechanica en elektronica. Dat is toch prachtig om met je hele klas naartoe te gaan.”

„Deze mannen kunnen boeiend vertellen over de spoorwegen. Ze weten waar de treinen rijden, ze kennen de namen van de treinen, kennen de knooppunten en kunnen zelfs advies geven aan de spoorwegen. Stel dat hun treinopstelling een plek zou kunnen krijgen in de Poldertoren, dat zou toch geweldig zijn!”

Expositieruimte inwoners in Poldertoren

Om het idee uitvoerbaar te maken, denkt Weckesser aan een expositieruimte voor eigen inwoners waar zowel exposanten als bezoekers een redelijke vergoeding voor betalen. Een expositieruimte waar naast de treinen bijvoorbeeld ansichtkaarten en postzegelverzamelingen worden getoond. Waar mensen bijvoorbeeld quilten en kantklossen en hun huisgemaakte producten mogen aanbieden. „Want de Poldertoren is van ons allemaal”, vindt Weckesser.

Ze besluit: „Natuurlijk willen we ook de VVV weer in de Poldertoren hebben. Hoe vaak mensen hier niet bij ons in de makelaardij naar binnen wandelen met de vraag of we een plattegrond hebben. Daar kun je alleen al een informatiepunt voor inrichten!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen