Ingebruikname eerste duurzame hoogspanningsstation

Foto: gem. NOP

Het eerste duurzame hoogspanningsstation van TenneT is woensdag 8 november 2017 geopend. Het is met 80 zonnepanelen grotendeels zelfvoorzienend en er is rekening gehouden met de ecologie.

Het hoogspanningsstation Emmeloord Zuidervaart is het eerste TenneT hoogspanningsstation dat duurzaam is ontworpen en gebouwd met oog voor de directe omgeving en ecologie.

Zo is er een paddenpoel aangelegd als onderdeel van het waterbeheer. Ook zijn er diervriendelijke afscheidingen voor reptielen, insecten en kleine zoogdieren aangelegd (een ‘dieren stay-okay’).

TenneT ziet dit nieuwe hoogspanningsstation in Emmeloord als pilot om meer ervaring te krijgen met duurzame landschappelijke en ecologische inpassingen. Financieel directeur van TenneT Otto Jager:  ,,TenneT wil haar kernactiviteiten graag op een zo duurzaam mogelijke manier uitvoeren. Dit nieuwe hoogspanningsstation is daar een goed voorbeeld van”.

Afronding 6 jaar netversterking Noordoostpolder

TenneT heeft in de Noordoostpolder het net versterkt en klaar gemaakt voor de toekomst. Naast een 25 kilometer lange 110 kV-kabelverbinding zijn er twee nieuwe hoogspanningsstations gebouwd en is een bestaand 380kV station aangepast. Het laatste onderdeel van de netversterking is de ingebruikname van het nieuwe hoogspanningsstation Emmeloord Zuidervaart.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen