Muziekfestival NOPPOP geeft subsidie terug

Wethouder Haagsma (l) bedankt de Jongens van de Nacht.
Wethouder Haagsma (l) bedankt de Jongens van de Nacht.
Foto: gem. NOP

Stichting ‘De Jongens van de Nacht’ gaan verantwoord om met subsidie. Als het niet nodig is voor NOPPOP storten ze het geld terug. Dat verdient een compliment.

Afgelopen zomer werd de vijfde editie van het muziekfestival NOPPOP georganiseerd. En met succes. Jaarlijks ontvangt de Stichting ‘De Jongens van de nacht’ een subsidie van € 2.000 van gemeente Noordoostpolder. Vorige maand werd de gehele subsidie teruggestort, omdat deze niet nodig bleek.

Wethouder Wiemer Haagsma: ,,Zo kan het ook. De stichting heeft het volledige bedrag uit eigen beweging teruggegeven, zonder formele verantwoordingsroutes. Dat deden ze ook al in 2015 en dat verdient een compliment!” De wethouder verraste het voltallige bestuur daarom afgelopen woensdagavond met een taart.

Meer inkomsten voor NOPPOP

Stichting ‘De Jongens van de nacht’ uit Bant heeft in 2013 het initiatief genomen om het festival bij natuurgebied Schoterveld nieuw leven in te blazen. Het muziekfestival had dit jaar meer bezoekers, waardoor de inkomsten hoger waren dan verwacht. En ook sponsoren droegen bij.

Penningmeester Wietze van Wegen: ,,We hebben de gemeentelijke subsidie ingezet als financiële buffer om een tegenvaller bij slecht weer te kunnen ondervangen. Maar als na afloop blijkt dat we dit geld niet nodig hebben, dan is het voor ons normaal dat we het geld terugstorten. Het is toch gemeenschapsgeld waar je over praat”.

Het bestuur was blij verrast door het compliment van de wethouder. ,,We hebben ambitie te over en om onze ambitie gestalte te geven zullen we ook komend jaar subsidie aanvragen. Dat doen we op deze manier met een gerust hart.” Uiteindelijk wil NOPPOP een festival zijn dat zelfvoorzienend is, zonder steun van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen