GIA Light vierde in Slag om de Zaan

17 apr 2017, 17:39 Sport
slag om de zaan start mare en light
Drie dames sloeproeiteams uit de polder verschenen aan de start van de 14eSlag om de Zaan in Zaandam. GIA Light en Zusje uit Rutten en de Mare Australis van de Zuyderzeeroeiers uit Tollebeek.
Met een roeitijd van 2:01:14 uur behaalde de GIA Light een tevreden vierde plaats, de Mare Australis werd achtste in een roeitijd van 2:08:40 uur en GIA’s Zusje werd 14emet een roeitijd van 2:15:39 uur.

Roeiwedstrijd Slag om de Zaan

De Slag om de Zaan is een wedstrijd van ruim 16 kilometer waarvan de start en finish plaatsvinden bij de voormalige chocoladefabriek van Verkade. Via de Zaanse Schans wordt er naar Wormerveer geroeid alwaar het keerpunt ligt voor de weg terug naar Zaandam.
De weersomstandigheden waren zeer wisselend en zwaar. Het weer varieerde van zonnig naar harde wind en een klein buitje. De GIA Light voer onder leiding van stuurman Henk van de Burg. Voor Henk was het zijn eerste ervaring als stuurman. Voor de Mare Australis was het de beurt aan gaststuurman Wilco de Koning.
Ook de Rietroeiers uit Ens kwamen in actie tijdens de Slag om de Zaan. Met de Serdon behaalden zij in een roeitijd van 2:00:49 uur een teleurstellende twaalfde plaats.
De volgende wedstrijd die meetelt voor het Nederlands Kampioenschap is de Roeirace in Lemmer op 13 mei. Hieraan zullen alle polderploegen deelnemen.