GigaKangoeroedag bij KV Emmeloord

GigaKangoeroedag juni 2017
Foto: KV Emmeloord

Korfbalvereniging Emmeloord gaat dinsdag 28 mei bijna 160 kleuters uit Emmeloord spelenderwijs kennis laten maken met korfbal op de zogenaamde GigaKangoeroedag.

De dag is opgezet als sportdag voor kinderen uit de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs uit Emmeloord en wordt mede mogelijk gemaakt door veel vrijwilligers. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de kleuters, verdeeld over 2 dagdelen, een fantastische Kangoeroedag gaan beleven.

Korfbal en de overeenkomsten met een kangoeroe

De KangoeroeKlup is een initiatief vanuit het Koninklijke Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en is bedoeld voor kinderen die vier, vijf of zes jaar oud zijn. De kleine korfballers komen trainen op zaterdag en doen spelletjes en oefeningen in het korfbalspel. De naam ‘Kangoeroe Klup’ is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt.

Plezier maken onder begeleiding studenten

Alle kinderen worden mede door 50 studenten van de sporttrajectgroep van het Zuyderzee Lyceum begeleid bij de activiteiten en spelletjes. De studenten worden aangevuld met vrijwilligers van de eigen vereniging om de gehele dag in goede banen te leiden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden