Mare Australis derde in Zwolse Grachtenrace

Mare Australis in Zwolse Grachtenrace.

De dames van de Mare Australis van de Zuyderzeeroeiers uit Tollebeek behaalden zaterdag 16 juni 2018 de derde plaats in het AK voor hun deelname aan de Zwolse Grachtenrace.

De race werd voor de tiende keer georganiseerd. De route leidt de sloepen door de stadsgrachten van Zwolle waarna het Zwarte Water wordt opgezocht. Na ongeveer 16 kilometer zijn de deelnemers weer terug in het hartje van Zwolle.

Dit jaar mochten de dames in de middag starten. De weersomstandigheden waren goed en de dames hadden er zin in. Ze hebben een goede race geroeid. Met een tijd van 01.56 uur kwamen ze over de finish. Dit werd beloond met een mooie derde plaats in het algemeen klassement.

De volgende wedstrijd is op 7 juli. Dan wordt ‘Respec op de Lek’ in Culemborg geroeid.