‘IJs en weder dienende’ weer ijsviswedstrijd Kuinderbos

Eerste NK IJsvissen 2012 Kuinderplas
Eerste NK IJsvissen 2012 Kuinderplas
Foto: mhpublicaties.nl

De alternatieve NK IJsvissen 2018 is al gehouden, omdat de mogelijkheid van een NK in eigen land niet werd voorzien. Voor 2 maart staat er nu toch een kampioenschap op de rol in het Kuinderbos.

De winnaar van het NK blijft Hans Arkink uit Hengevelde. Hij won het kampioenschap in het weekend van 16 t/m 18 februari in het Zweedse Edsleskog in Dalsland. De huidige onvoorziene vorstperiode grijpt Sportvisserij Oost Nederland ondersteund door Staatsbosbeheer echter graag aan om alsnog een wedstrijd te houden op de bakermat van het NK. In 2012 werd de eerste wedstrijd gehouden op de Kuinderplas in het Kuinderbos.

Aanmelding IJsviskampioenschap Oost-Nederland

Deze extra editie zal de boeken in gaan als het ‘IJsviskampioenschap van Oost-Nederland 2018’. De organisatie heeft van de wedstrijden in Zweden geleerd dat er gevist moet worden op diverse plaatsen en op verschillende vissoorten als snoek, baars en forel. De vislocaties zijn: de Kuinderplas bij natuurcamping De Veenkuil, de Kuindervaart bij de watersporthaven in Kuinre en de vijvers van Forelwereld aan de Oosterringweg in Luttelgeest.

Alle deelnemers van voorgaande edities in Nederland en Zweden hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen, daarnaast zijn er nog enkele wildcards beschikbaar voor belangstellenden. Opgave via mail aan [email protected] Nederlands Kampioen Hans Arkink heeft zich al aangemeld als deelnemer voor deze wedstrijd.

De prijsuitreiking staat gepland om 16.30 uur bij Forelwereld, Oosterringweg 36 in Luttelgeest. Naast eeuwige roem ontvangen de beste drie een beker en krijgt de winnaar tevens een onderwater fotocamera aangeboden door Camera.nu van Urk.

Definitieve beslissing doorgaan viswedstrijd

De kampioenschappen gaan door bij meer dan 8 cm ijsdikte. Gezien de onvoorspelbaarheid van de ijsgroei-ontwikkeling wordt donderdagmorgen vanaf 9 uur op twitter via @boswachterharco en @sportvisserijON het definitieve doorgaan bekendgemaakt.

Voor meer informatie over het ijsvissen: Griep en Bakker gaan voor goud

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen