Zware strijd op het Veerse Meer voor roeiers uit de polder

De sloeproeiers uit de Noordoostpolder hebben zaterdag 16 september deelgenomen aan de Veerse Meer race. Het werd een zware tocht.

Vroeg in de middag werd de herenrace geroeid. Vanuit de polder deden hier de Rietroeiers in de Serdon aan mee en de mannen van GIA in de Razende Snol.

Met een tijd van 1:26:18 zijn de Rietroeiers op een achtste plaats geëindigd en de Razende Snol behaalde een 9e plaats in een tijd van 1:17:49 uur.

GIA Light buiten podium

Na de herenrace was het de beurt aan de dames voor de tocht van 12 kilometer. De GIA Light moest het gevecht aan gaan met de Beluga uit Sneek om voor de derde plaats in het Nederlands Kampioenschap te strijden.

Vlak voor de wedstrijd brak de hemel boven Kortgene open waardoor de roeisters nat en koud aan de start verschenen. Uiteindelijk was het voor de GIA Light niet genoeg, met een roeitijd van 1:27:52 behaalden zij de vierde plaats.

De dames van de Mare Australis roeiden zich in een tijd van 1:33:14 naar een 7e plaats. GIA’s Zusje behaalde een 10e plaats in een tijd van 1:34:57 uur.

Op 30 september wordt de laatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap geroeid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen