GIA Light wint Slag om Makkum

De damesroeiploeg GIA Light uit Rutten is zaterdag 24 september eerste geworden in de Slag om Makkum. De wedstrijd telt mee voor het NK.

Aan deze race deden 50 sloepen mee waarvan 17 damessloepen. De Mare Australis eindigde op een vijfde plek.

De wedstrijd had een lengte van ruim 15 kilometer. GIA Light startte 4 minuten na de Mare Australis. De route verliep via het Makkumer diep richting de kazematten van Kornwerderzand om vervolgens de meest zuidelijke boei ter hoogte van het ‘Gat van Gaast’ te ronden.

Op dit stuk ondervonden de roeisters veel hinder van de krachtige wind en hoge golfslag en het was dan ook onmogelijk sloepen op snelheid te houden. Daar slaagde de GIA Light er wel in de Mare Australis in te halen, al bleven de roeisters uit Tollebeek de Ruttenaren nog behoorlijk lang in het kielzog zitten.

GIA Light wist uiteindelijk de voorsprong te vergroten en na ronding van de zuidelijke boei kon voor de wind de snelheid weer worden opgevoerd. In hoge snelheid roeiden ze weer terug naar het Makkumer Diep. GIA Light finishte uiteindelijk in een roeitijd van 1:56:19 en wist daarbij nog net concurrent in het NK-klassement Beluga achter zich te houden.

Op zaterdag 8 oktober komen tijdens de Amsterdamse grachtenrace de Zuyderzeeroeisters met sloep Schokland en GIA’s Zusje weer in actie.

De eerstvolgende en tevens laatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap staat gepland op zaterdag 5 november in Muiden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen