Terminale Thuishulp biedt mantelzorgers verlichting

Bijna Thuis Huis Emmeloord
Bijna Thuis Huis Emmeloord
Foto: www.studiojweultjes.nl

De Dag van de Palliatieve Zorg is op zaterdag 8 oktober. Stichting Terminale Thuishulp Noordoostpolder – Urk biedt ook palliatieve zorg.

Deze zorg is gericht op verzachting of verlichting en wordt vaak gegeven wanneer genezing niet meer mogelijk is. De circa vijftig vrijwilligers van Stichting Terminale Thuishulp ontlasten mantelzorgers die een terminaal zieke verzorgen.

Joke Keizer, één van de zes coördinatoren bij de stichting, legt uit: ,,Het verzorgen van een naaste die niet lang meer te leven heeft, is zwaar. Dan is het prettig wanneer iemand die zorg geheel of gedeeltelijk overneemt. De Terminale Thuishulp doet dit in een thuissituatie overdag of ‘s nachts of in het Bijna Thuis Huis. In dit appartement in Hof van Smeden in Emmeloord krijgt een terminaal zieke 24-uurszorg.”

Hans Langedijk uit Espel heeft recente ervaringen met de stichting. ,,Mijn moeder was de laatste weken van haar leven in het Bijna Thuis Huis. Het is geweldig hoe liefdevol ze is verzorgd en hoe professioneel de vrijwilligers ons ter zijde hebben gestaan.”

Meer info op www.tthnop-urk.nl

Bij de foto: Vera Langedijk, Joke Keizer en Hans Langedijk (vlnr) voor het Bijna Thuis Huis van Stichting Terminale Thuishulp Noordoostpolder – Urk (Foto www.studiojweultjes.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen