Zandsculpturen Kuinderbos vernieuwd

zandsculptuur
zandsculptuur
Foto: SBB Kuinderbos

Op 17 juni is de laatste zandkorrel geplakt en hiermee zijn er negen nieuwe beelden gemaakt van zand uit het Schoterveld met als thema Kinderboeken. Als woudzand vochtig wordt gemaakt en wordt aangestampt is het uitermate geschikt om zandsculpturen te vervaardigen

BANT, 14-06-2021 – Op 24 en 25 mei werden de zandsculpturen op de zandsculpturenroute met het thema 75 jaar vrijheid verwijderd uit de kuubs kisten.  Afgelopen jaar, waarbij voor velen een bezoek aan de natuur een veilige uitlaatklep was, zijn er naar schatting 12.000 bezoekers geweest op de Zandsculpturenroute.

De grote belangstelling was voor hoofdsponsor van der Wiel Drachten aanleiding voor het vierde jaar op rij Staatsbosbeheer Kuinderbos financieel te ondersteunen bij dit bijzondere project.

Tussen 25 mei en 17 juni hebben de vijf zandkustenaars: Jeroen Advocaat uit Gorredijk, Lip Ferweda uit Joure, Anique Kuizenga en Nail Magee uit Engelbert en Sikke Bart Frieling uit Groningen de negen kisten voorzien van sculpturen die kinderboeken uitbeelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen