Fonds Leefbaar Platteland 2021-2023 geopend

Foto: Marjolein den Hartog

Het Fonds Leefbaar Platteland 2021-2023 is vanaf 15 juni opengesteld. De provincie heeft hiervoor een bedrag van 2 miljoen euro uitgetrokken.

FLEVOLAND, 15-06-2021 – Provincie Flevoland steunt met het Fonds Leefbaar Platteland initiatieven die de kwaliteit van het wonen in de dorpen en het buitengebied in Flevoland vergroten.

Gedeputeerde Harold Hofstra: “Met het Fonds Leefbaar Platteland steunen we projecten voor de sociale verbondenheid en de leefbaarheid van onze inwoners in het buitengebied. Samen werken we aan een vitaal Flevoland, waar we goed kunnen leven, wonen en werken”.

Eén loket, een coördinator

De gemeenten, Leader en provincie hebben één loket ingericht voor advies en informatie over regelingen of een persoonlijk gesprek met een coördinator. De coördinator is per e-mail bereikbaar via [email protected].

Platform Leefbaar Platteland Flevoland

Gelijktijdig met de openstelling is er nu ook het platform Leefbaar Platteland Flevoland, waar relevante informatie en de nadere regels voor het fonds 2021-2023 te vinden zijn. Het platform Leefbaar Platteland Flevoland brengt projecten in beeld, deelt verhalen, inspireert tot nieuwe initiatieven en geeft het laatste nieuws over ontwikkelingen in de regio: www.leefbaarplattelandflevoland.nl

Nadere regels en adviescommissie

Om voor subsidie van het programma Leefbaar Platteland in aanmerking te komen moet het initiatief voldoen aan bepaalde voorwaarden. De subsidiecriteria en het puntensysteem staan beschreven in de nadere regels

Deze nadere regels zijn op 1 juni 2021 vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Flevoland. Een adviescommissie geeft over de projectaanvragen advies op basis van de subsidiecriteria en het puntensysteem, vervolgens nemen Gedeputeerde Staten een besluit over het toekennen van subsidie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen