Start verkoop kavels Bant en Kraggenburg

19 sep , 20:29 Nieuws
kraggenburg plaatsnaambord
De gemeente Noordoostpolder krijgt 19 nieuwe particuliere woningbouwkavels in Bant enKraggenburg in de verkoop. Het gaat hierbij om 9 bouwkavels in Bant en om 10 bouwkavels in Kraggenburg. De uitgifte van kavels gaat middels een loting.
Vanaf 19 september kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de loting. De loting zelf staat gepland voor woensdag 23 oktober 2024.
Verschillende woningtypes in beide dorpen
Zowel in Bant Oost fase 3 en Kraggenburg Zuid fase 2 komen verschillende woningtypen. Het gaat in beide dorpen om een mix van vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en een appartementsgebouw. Naast de vrije kavels voor particulieren wordt het merendeel van de woningen en de appartementen gerealiseerd door projectontwikkelaars. Daarnaast is er in Kraggenburg een kavel beschikbaar voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Ook is er in beide dorpen een kavel beschikbaar voor woningstichting Mercatus.
Voor de particuliere verkoop worden in Bant 9 bouwkavels uitgegeven. Hiervan zijn 4 kavels bestemd voor twee-onder-één-kapwoningen en 5 kavels voor vrijstaande woningen. De kavels variëren in grootte van 334 m² tot 779 m².
In Kraggenburg Zuid fase 2 geeft de gemeente 10 bouwkavels uit voor de particuliere verkoop.
Hiervan zijn 8 kavels bestemd voor twee-onder-één-kapwoningen en 2 kavels voor vrijstaande woningen. De kavels variëren in grootte van 358 m² tot 551 m².
Voor de particuliere kavels geldt een zelfbewoningsplicht van 2 jaar. Bouwen kan naar verwachting na de zomer van 2025. Op dit moment is het bouwrijp maken van de grond in Kraggenburg al in volle gang. Voor Bant start het bouwrijp maken naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar. Als de grond bouwrijp is kan er gestart worden met de bouw van de woningen.
Inschrijving voor de loting
Vanaf 19 september staan de kavels in de digitale kavelkaart op www.woneninnoordoostpolder.nl Op de kavelkaart staan de beschikbare kavels en de specificaties per kavel aangegeven. Inschrijven voor de loting kan via de website tot en met zondag 13 oktober 2024.
Meer informatie over de uitbreiding: www.woneninnoordoostpolder.nl/bant en opwww.woneninnoordoostpolder.nl/kraggenburg