Oekraïners doen mee tijdens Burendag in de Schoenerstraat in Emmeloord

19 sep , 20:25 Nieuws
oekraine
Op zaterdag 28 september is de jaarlijkse burendag. De dag waarop verbinding in de buurt centraalstaat en mensen uit de buurt elkaar beter leren kennen. In de Schoenerstraat in Emmeloord wonen veel Oekraïense gezinnen.
Tijdens een evenement op het grasveld aan de Schoenerstraat kun je kennis maken met deze gezinnen, hun cultuur en gebruiken. Nieuwe en oude Emmeloorders leren elkaar zo beter kennen.
Burgemeester Roger de Groot: “Emmeloord biedt circa 200 Oekraïense mensen een thuis. Deze mensen zijn gevlucht voor de oorlog, die inmiddels al 2,5 jaar voortduurt. De mensen die hier wonen weten inmiddels veel over Nederland en Emmeloord. Deze Burendag maakt Emmeloord kennis metOekraïne. Onze mooie gemeente wordt nog mooier als we elkaar kennen, helpen en ons samen inzetten voor een fijne buurt.”
Springkussen, schminken en snacken
Tijdens het evenement treedt de Oekraïense dansgroep Russalka op, net als het koor van Oekraïense kinderen die in de opvang wonen. Voor kinderen is er een groot springkussen en ze kunnen zich laten schminken. Natuurlijk is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar beter te leren kennen, onder het genot van Oekraïense hapjes en drankjes.
Elkaar ontmoeten
Het Rode Kruis runt de opvanglocatie voor Oekraïners in Emmeloord. De hulporganisatie is blij dat op Burendag vluchtelingen en omwonenden kennis met elkaar maken. Melany Mols, locatiemanager van het Rode Kruis: “Veel mensen hebben wel een mening over vluchtelingen, maar kennen weinig of zelfs geen mensen met een vluchtachtergrond en wat dat betekent. Op Burendag willen we daar verandering in brengen.”
Programma:
Zaterdag 28 september, van 14.00 uur tot 17.30 uur.
- Optreden Oekraïense dansgroep Russalka (14.00 – 15.00)
- Optreden Oekraïens kinderkoor bestaande uit kinderen uit de opvang (15.00 – 16.00)
- Heerlijke Oekraïense hapjes en drankjes
- Professioneel schminken (door een bewoonster)
- Groot springkusse
Locatie:
Het grasveld aan de achterzijde van het appartementengebouw Schoenerstraat nr 2 – 24 in Emmeloord. Bij slecht weer zullen we uitwijken naar de centrale hal van het Dr. Jansencentrum, Urkerweg 1 in Emmeloord.