In een circulaire wijk zorgen we ervoor dat grondstoffen en materialen in de buurt worden hergebruikt. Samen kun je ongelooflijk veel grondstoffen besparen in de wijk. Doe je samen met buurtgenoten mee? Meld je aan voor deze wijk-challenge via
www.ikdoemeejijook.nl .
FLEVOLAND, 05-09-2022 - Na aanmelding krijg je een overzicht van tips en tricks, zoals voorbeelden van andere Flevolandse wijken die samen al circulaire stappen zetten.
Delen is het nieuwe bezit
Veel mensen hebben bezittingen waar ze niet of niet altijd gebruik van maken. Dat kunnen bezittingen zijn die variëren van apparaten tot aan speelgoed of een auto. Met de circulaire wijk challenges moedigen we jou aan om samen met buurtgenoten van bezit naar gebruik te gaan. Je kunt beginnen met het delen in de wijk van je apparaten, zoals gereedschap, tuinspullen, speelgoed, meubilair, boeken of de auto. Doe dit bijvoorbeeld via een wijk-groepsapp of facebookgroep.
Voordelen van een circulaire buurt
Het is leuk om dingen te delen met je wijkgenoten. Door te delen draai je samen met wijkgenoten de grondstoffen- en energieknop omlaag. En wellicht ontdek je zo nieuwe buurtgenoten. Waarom zou je nog wachten? Start jouw circulaire buurt- initiatief. Meld je aan voor jullie wijk-challenge.
Impact challenge vorige week
In september staat het thema 'duurzame wijken' centraal. Vorige week maakten Flevolanders hun wijk groener via de challenge: ‘’Grijze wijk? Vergroen samen je buurt’’. In Flevoland zijn diverse wijken hiermee aan de slag. Kijk op
www.ikdoemeejijook.nl .
Een jaar op weg naar een circulair Flevoland
Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik en meer biodiversiteit.
Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl.