Maak op Kamerbreed kennis met de cultuur van Genemuiden

10 sep , 19:36 Nieuws
foto krant
Genemuiden staat op zaterdag 21 september bol van de activiteiten tijdens de tweede editie vanCultuurfestival Genemuiden Kamerbreed. Het programma met muziek, cultuur, een openlucht museum, sport, een markt, oude tradities én horeca barst bijna uit de voegen.
“Tijdens dit gratis festival ontdek je hoe veelzijdig Genemuiden is”, zeggen Joukje van Dalfzen en Margriet de Lange namens de organisatie.
Veel activiteiten zijn op het Havenplein, het centrale hart van Genemuiden. Daar zijn tussen 10.30 en 17.30 uur op twee podia optredens van lokale muzikanten. Ze worden omringd door een markt met streekproducten, oude Zuiderzeeambachten, straattheater, attracties voor jong en oud, een aquavolleybalveld, een zandbak vol archeologische voorwerpen en een ‘openlucht museum’. Dat toont beelden uit de roerige historie van Genemuiden.
Quiz en stadswandeling
Het karakteristieke Oude Stadhuis, dat direct aan het Havenplein ligt, zit van de kelder tot het dak ook vol met activiteiten. Bezoekers kunnen hun kennis testen in een quiz, de opnames van Genemuiden-podcasts bijwonen, een foto-expositie bekijken of met een VR-bril het verleden van Genemuiden ontdekken. Vanuit het Oude Stadhuis begint ook een stadswandeling voor kinderen.
Genemuiden zingt
Ook andere locaties staan in het teken van Genemuiden Kamerbreed. Ontdek bijvoorbeeld het Tapijtmuseum en het Historisch Centrum Genemuiden of luister naar muziek in het sfeervolle hofje van de familie Van Dalfsen. Liefhebbers van de zang uit Genemuiden moeten om 15.30 uur in de Grote Kerk zijn. Daar begint dan, met begeleiding van Arjen en Edith Post, Harry Hamer en Erik Eenkhoorn, Genemuiden Zingt met het Zwier van Dijk orgel. Ook dit evenement is gratis. De organisatie vraagt alleen entree voor het afsluitende concert van gospelzangeres Eline. Zij zingt om 20.00 uur in de Gereformeerde Kerk.
Dag van saamhorigheid
Dat het programma zo uitgebreid is, heeft alles te maken met het enthousiasme van het lokale verenigingsleven, zeggen de organisatoren. “Vanuit alle hoeken willen verenigingen en inwoners graag meewerken aan deze dag. Van de plaatselijke muzikanten tot de damvereniging en de brandweer. Dat maakt Genemuiden Kamerbreed tot een dag van verbinding en saamhorigheid. En die sfeer slaat zeker over op bezoekers van buiten Genemuiden”, denken Van Dalfzen en De Lange.
Opening burgemeester
Burgemeester Bilder van Zwartewaterland opent het festival zaterdagochtend 21 september om 10.30 uur. En dat gebeurt op knallende wijze, belooft de organisatie. Kijk voor het complete programma en alle verdere informatie op www.sceggenemuiden.nl