Heeft jouw groene klus hulp nodig?

05 sep , 19:52 Nieuws
pb 24 40 24 p 001 natuurwerkdag
De Natuurwerkdagen komen eraan! Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november kunnen inwoners van Flevoland actief bijdragen aan een groene en gezonde leefomgeving. Je kunt meedoen aan een bestaande klus of door zelf een project te organiseren.
Voor organisaties, buurtverenigingen, scholen en geïnteresseerden in Flevoland is dit de kans om een eigen natuurklus aan te melden. Dit kan variëren van wilgen knotten en poelen schoonmaken tot het winterklaar maken van moestuinen. Zorg ervoor dat dekluslocatie geschikt is voor minimaal zes deelnemers en dat de werkzaamheden veilig zijn, zonder zwaar elektrisch gereedschap. Iedereen is welkom om mee te doen, want inclusiviteit staat centraal.
Na aanmelding beoordeelt de provinciale coördinator je klus. Bij goedkeuring krijg je een gids met alle informatie om het project succesvol uit te voeren. Je kunt je eenvoudig aanmelden via de website van de Natuurwerkdagen. Daar vind je ook tips en promotiemateriaal.
Wil je geen eigen klus organiseren? Zoek dan op de website naar beschikbare klussen in de buurt en schrijf je direct in. Van bomen snoeien tot het bouwen van insectenhotels, er is veel mogelijk.
De Natuurwerkdagen bieden een uitstekende kans om actief bij te dragen aannatuurbehoud, nieuwe mensen te ontmoeten en samen te werken aan een groener Flevoland. Dit evenement wordt al 24 jaar georganiseerd door LandschappenNL, in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties. Of je nu een klus organiseert of als vrijwilliger meedoet, elke bijdrage helpt bij het behoud en herstel van de natuur in de provincie.