Goed bezocht VanMeijel IT Nieuwjaarsfestival

09 jan , 7:05 Nieuws
20240106 nieuwjaarsfestival step web sjors evers 10
Lachende bezoekers, mooie nieuwjaarswensen, een terechte Polderpionier en een volle beurszaal. Het VanMeijel IT Nieuwjaarsfestival was afgelopen zaterdag een groot feest voor jong en oud.
EMMELOORD, 09-01-2024 - De organisatie koos er ook dit jaar weer voor om een mix tussen DJ’s en bands te boeken om het brede publiek te vermaken. In de beurszaal trapte 3FM DJ Barend van Deelen de avond af. Met een stevige set zette hij de toon en stoomde het publiek klaar voor de verrassing van de avond: de spectaculaire coverband Still Blue. Met een fijne afwisseling van feestklassiekers en nieuwe medleys zorgde deze populaire band uit Schoonhoven voor een volle dansvloer. Een dansvloer die tot aan het eind van de avond nagenoeg volledig bezet was.
In het Grandcafé, dat dit jaar om 22:00 uur opende, verzorgde Hi5ve in de tussentijd met semi-akoestische set-up een fijn repertoire en goede sfeer. Bepalend voor de positieve sfeer was ook de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze prijs ‘Polderpionier’. Niemand minder dan Eva Vriend heeft tijdens het Nieuwjaarsfestival de prijs in ontvangst mogen nemen. Eva heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het begrip van de geschiedenis en het dagelijks leven in de Noordoostpolder. Ze schreef onder anderen het boek "Het nieuwe land", waarin ze de geschiedenis van de inpoldering en de ontwikkeling van de Noordoostpolder beschrijft. Het boek geeft inzicht in de sociale, economische en culturele aspecten van het leven in de polder. Door haar onderzoek en publicaties heeft Eva bijgedragen aan het behoud van het historisch erfgoed en het bewustzijn van deze unieke geschiedenis. Ze heeft ook bijgedragen aan discussies over landbouw, ruimtelijke ordening en de relatie tussen mens en natuur in de polder en is mede hierdoor volgens Tafelronde 49 Noordoostpolder dé polderpionier van het moment.
Het feest in de Beurszaal ging ondertussen onvermoeibaar verder. De avond werd in stijl afgesloten met DJ Rob Lee. Imposant vanwege zijn lengte maar ook zeker door zijn kwaliteiten in het moeiteloos in elkaar draaien van bekende meezingers en stevige beats. Om de goede voornemens sportief te kunnen starten, verlootte goudsponsor UCT onder alle bezoekers nog een fantastische prijs; een jaar gratis sporten bij UCT Emmeloord.
De organisatie kijkt terug op een goed bezocht, feestelijk Nieuwjaarsfestival waar jong en oud genoten en proostten op het nieuwe jaar. Het Nieuwjaarsfestival wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers van StEP en mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor VanMeijel IT.