Enorme stimulans voor de sociale woningbouw in Emmeloord

02 okt , 13:16 Nieuws
vp03
Maandagavond stemde de gemeenteraad in met de bestemmingsplannen voor de Rietstraat en Zeebiesstraat in Emmeloord. “Daar zijn we heel blij mee! Nu gaan we dit mooie project uitvoeren”, zegt Judith de Groot (directeur Mercatus).
“Het is een enorme stimulans voor de sociale woningbouw in Emmeloord. Mercatus steekt hiermee echt haar nek uit voor een prachtige gebiedsontwikkeling”.
In het plan zit een divers woningaanbod. Mercatus bouwt verschillende woningtypes die modern, duurzaam en toekomstbestendig zijn. Voor huurders van nu en voor de huurder van de toekomst. Er komen onder andere levensloopbestendige woningen, starterswoningen en gezinswoningen. Juistdie variatie is steeds meer nodig. Wethouder Toon van Steen: “Samen met Mercatus is een goed plan voor woningbouw in de oudste straten van Emmeloord uitgewerkt. Dit plan met verschillende typen woningen, ruimte voor ontmoeting en behoud van cultuurhistorische waarden, maakt de Rietstraat en de Zeebiesstraat weer toekomstbestendig”.
Een besluit is één ding, maar het plan staat en valt bij een zorgvuldige uitwerking. Die verantwoordelijkheid voelt Mercatus nadrukkelijk. De eerdergenoemde aandachtspunten neemt Mercatus zeer ter harte. In het concreet maken van de plannen krijgen deze aandachtspunten een expliciete plek. Dit gaat bijvoorbeeld over de beperking van geluidsoverlast op de gevels aan de Zeebiessstraat en de voorzorgsmaatregelen voor beschermde diersoorten.
Mercatus realiseert zich dat verschillende belangen in dit project zullen blijven bestaan. Toch is er ook in het vervolg van dit proces nog ruimte voor het meedenken over de verdere invulling. Dit doet Mercatus samen met de bewonerscommissie, bewoners en omwonenden van de buurt.