Dichtbij huis: samen voor de natuur!

02 okt , 10:03 Nieuws
pb24 40004 natuurwerkdag 01
Landschapsbeheer Flevoland
Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november is het weer zover: de landelijke natuurwerkdagen! Door het hele land worden natuurklussen georganiseerd waarbij je, ongeacht je ervaring, kunt helpen. Dit is een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en lekker buiten aan de slag te gaan.
Of je nu wilt snoeien, zagen of takkenrillen maken, er is voor iedereen iets te doen. Ook in de Noordoostpolder zijn er volop mogelijkheden om je handen uit de mouwen te steken!
Op zaterdag 2 november kun je bijvoorbeeld in het Waterloopbos aan de slag. Tussen het groen liggen de restanten van oude waterbouwkundige modelplaatsen, die ooit voor proeven werden gebruikt. Sommige worden gerestaureerd, maar andere blijven behouden vanwege hun grote waarde voor de natuur. Om deze waarde te beschermen, help je mee met het verwijderen van overwoekerende planten. Zo worden de modelplaatsen weer zichtbaar voor bezoekers en vormen ze een aantrekkelijk leefgebied voor dieren zoals libellen, juffers en ijsvogels. Kinderen zijn welkom onder begeleiding, wat de dag niet alleen leerzaam, maar ook extra gezellig maakt voor het hele gezin.
Laagdrempelig meehelpen
“De Natuurwerkdag is een laagdrempelige manier om in de natuur aan de slag te gaan en te ontdekken of vrijwilligerswerk iets voor jou is. Je hoeft geen ervaring te hebben, want je krijgt goede begeleiding en doet het samen met anderen,” vertelt Emma Moretto, medewerker van Landschapsbeheer en coördinator van de natuurwerkdag in Flevoland. “Het is een geweldige gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en gezamenlijk bij te dragen aan de natuur in je eigen omgeving. Vorig jaar waren er in Flevoland meer dan 500 enthousiaste deelnemers aan de slag!”
Doe mee op 1 en 2 november
Wil je ook iets doen voor de natuur? Samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag gaan voor jouw groene omgeving? Zoek dan snel op www.natuurwerkdag.nl een natuurklus bij jou in de buurt en meld je aan. Veel locaties zijn leuk voor gezinnen, kinderen kunnen er volop snoeien, zagen en takken sjouwen. En ook even lekker spelen of klimmen tussen de takken.