Flevorun zaterdag 20 april 2024

running
running
Foto: parelprojecten.nl

Zaterdag 20 april loopt Roparunteam Flevoland voor de tweede maal de Flevorun. De Flevorun is een oefenloop van ruim 130 kilometer waarmee het team zich voorbereid op de Roparun die met Pinksteren zal plaatsvinden. De Flevorun voert langs 3 ziekenhuizen in de regio om aandacht te vragen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

FLEVOLAND, 09-04-2024 – De Roparun ondersteunt initiatieven om het leven van mensen met kanker en hun naasten aangenamer te maken. Drie ziekenhuizen in de regio hebben een aanvraag gedaan bij de Roparun om de verzorging van kankerpatiënten te verbeteren. Het Flevoziekenhuis heeft een bijdrage gevraagd voor het opknappen van 4 patiëntenkamers tot kamers waar de patiënten zich thuis kunnen voelen en waar ze op een huiselijke manier kunnen verblijven, met name in de palliatieve fase. Ziekenhuis St. Jansdal heeft een gustometer aangevraagd. Kankerpatiënten hebben vaak verminderde smaak en daardoor minder zin in eten. Met de gustometer kunnen de smaakfuncties bij patiënten goed bepaald worden en kunnen ze betere eetadviezen krijgen. Meander Medisch Centrum heeft vier vein viewers aangevraagd. Met dit apparaatje worden bloedvaten beter zichtbaar. Erg fijn voor patiënten die vaak en/of moeilijk te prikken zijn.

De Flevorun gaat om 14.00 uur van start vanaf Inloophuis Passie in Lelystad. Om 17.00 uur zijn we bij het Flevoziekenhuis, waar het team een warme maaltijd aangeboden krijgt. De loop vervolgt zijn weg naar Meander Medisch Centrum in Amersfoort en Ziekenhuis St. Jansdal. Rond 02.30 uur is het team weer terug bij Inloophuis Passie. Roparunteam Flevoland doet voor de 15e maal mee aan de Roparun, een estafetteloop
van meer dan 500 kilometer waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren en op die manier geld op te halen om het leven van mensen met kanker en hun omgeving wat aangenamer te maken.

Voor meer informatie zie www.roparunteamflevoland.nl en www.roparun.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen