Lezing ‘Dagboek van een geboorte’

Dagboek van een geboorte - Hilly Elzinga-Linstra
Dagboek van een geboorte - Hilly Elzinga-Linstra
Foto: Eigen foto

Wanneer het leven van de ene op de andere dag verandert, is er veel wat verwerkt moet worden. Wanneer dit niet alleen effect heeft op jou, maar ook op het hele gezin en op de mensen van wie jij het meeste houdt, is dat extra moeilijk. Dit overkwam Hilly Elzinga, auteur van het boek ‘Dagboek van een geboorte’, en haar man, toen bleek dat hun derde kindje een hartafwijking had.

EMMELOORD, 20-03-2024 – ‘Dagboek van een geboorte’ gaat over een gezin dat alles voor elkaar lijkt te hebben. De kinderen gaan naar school en zijn gezond en gelukkig. Een paar keer per jaar gaat het gezin op vakantie, niets lijkt hen in de weg te staan. In 2015 werd Hilly zwanger van een derde kindje. Het meisje bleek een ernstige hartafwijking te hebben. Het boek, geschreven als een dagboek, gaat over de gebeurtenissen vanaf de zwangerschap tot aan de eerste operatie. Het gaat over het leven met een chronisch ziek kind en benadrukt het gevoel vanuit het perspectief van de moeder. Inmiddels is ook het tweede boek geschreven: ‘Dagboek van een moeder’ komt in 2025 uit.

De lezing

Met het boek en de lezing wil Hilly ouders in soortgelijke situaties een hart onder de riem steken. De lezing is interactief, waarin het betrekken van het publiek wordt afgewisseld met passages uit het boek. Het zorgt voor steun door herkenning en voor de buitenwereld hoopt Hilly een stukje begrip te creëren. Want wanneer een chronisch ziek kind in een gezin opgroeit, zijn bepaalde keuzes niet altijd te begrijpen.

De lezing is op donderdag 4 april en begint om 19:00 uur. De avond is gratis te bezoeken, maar een plekje reserveren is wel gewenst. Dit kan via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de servicebalie in de bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen