Slotenexpert Meijering steunt Zuyderzeeroeiers met nieuwe kleding

Foto: Sjors Evers

Slotenexpert Meijering uit Emmeloord kondigt met trots aan dat het de nieuwe kledingsponsor is van de damesroeiploeg van de Zuyderzeeroeiers. Het bedrijf, onder leiding van eigenaar Freek Meijering, heeft de roeisters van de Mare Australis volledig in het nieuw gestoken.

EMMELOORD, 11-03-2024 – De Mare Australis, vernoemd naar de Latijnse term voor Zuiderzee, viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Voorheen diende ze als reddingssloep op een tanker, maar al geruime tijd roeien de dames van de Zuyderzeeroeiers in de Mare door de vaarten van de Noordoostpolder en vertegenwoordigen ze hun team in wedstrijden in de eerste klasse van de Federatie Sloeproeien Nederland competitie. “Het spreekt mij aan dat de roeiploeg zich vanuit de Noordoostpolder door het hele land inzet”, aldus Freek Meijering. “Voor ons bedrijf is onze vestiging in Emmeloord de basis van waaruit onze monteurs en adviseurs klanten door het hele land bedienen.” Veiligheid is het sleutelwoord voor zowel Slotenexpert Meijering als voor de roeisters. Het bedrijf levert de juiste adviezen en sloten om de veiligheid van huizen en bedrijfspanden te waarborgen.

Nanda Regeling van de Zuyderzeeroeiers benadrukt: “Tijdens onze wedstrijden roeien wij vaak op open water met stromingen, golven en zelfs op zee met getijden. Veiligheid staat altijd voorop in onze sport.” De dames zijn afgelopen maandag weer begonnen met trainen na de winterstop, waarin onderhoud werd gepleegd aan de sloep en de riemen. Tussen eind maart en begin november zullen ze strijden voor een podiumplek tijdens verschillende wedstrijden, waaronder de beruchte HT-race, een wedstrijd van 35 km van Harlingen naar Terschelling. De roeiploeg is verheugd met de steun van de nieuwe sponsor en de kleding. De set is zo compleet dat ze zelfs een feestshirt hebben voor in de feesttent waarin de prijsuitreiking na de wedstrijden plaatsvindt. Nanda verklaart: “We zullen ons uiterste best doen om in ons nieuwe feestshirt op het podium te staan en zo onze kledingsponsor te vertegenwoordigen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen