7 maart 2024: Bijeenkomst ‘Verschillende culturen op de werkvloer’

Foto: Pixabay.com

De WerkCorporatie organiseert voor alle werkgevers in Noordoostpolder op 7 maart 2024 een bijeenkomst over interculturele communicatie op de werkvloer. Tijdens de bijeenkomst krijgen deelnemers informatie en handvatten over het omgaan met verschillende culturele achtergronden in het bedrijf.

EMMELOORD, 17-02-2024 – Ook krijgen ondernemers een toelichting op het maken van een skillsgerichte vacature, wat kan helpen bij het vinden van meer divers personeel. De bijeenkomst vindt plaats bij Firda in Emmeloord en start om 16.00 uur.

Diversiteit optimaal benutten

Steeds meer bedrijven in Noordoostpolder werken met medewerkers uit verschillende landen. Elke cultuur brengt eigen waarden en aannames mee. Het is goed daar bewust van te zijn en te weten hoe je daarmee om kunt gaan. Hoe meer inzicht in elkaars normen en waarden, hoe beter een ondernemer in staat is diversiteit optimaal te benutten. Welke kansen biedt dat? En waar moet je rekening mee houden? Said aid El Amraoui – werkzaam bij Statushouders Nederland  en zeer ervaren trainer – verzorgt dit deel van de bijeenkomst.

Skillsgerichte vacature

Ook krijgen deelnemers inzicht in skillsgerichte vacatures. Door op een andere manier een vacature op te stellen, biedt een bedrijf meer mogelijkheden om te reageren en kunnen ondernemers beter gebruik maken van diversiteit. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt biedt dat kansen. Martina Nout van het RMT (Regionaal Mobilteitsteam) is specialist op het gebied van skills en neemt de deelnemers mee bij het omdenken in vaardigheden en teksten.

De WerkCorporatie

De bijeenkomst is een initiatief van de WerkCorporatie. De WerkCorporatie bemiddelt kandidaten naar werk die begeleiding krijgen vanuit de gemeente. De WerkCorporatie signaleert dat er steeds meer verschillende culturen op de werkvloer samen werken en dat ondernemers vragen hebben over de diversiteit.

De bijeenkomst is kosteloos voor ondernemers, HR-functionarissen en managers. Er is plek voor maximaal twee personen per bedrijf. Opgeven kan via [email protected] onder vermelding van naam/namen en de bedrijfsnaam. Na aanmelding volgt de bevestiging met het programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen