Oostelijke dorpen in Noordoostpolder nu ook € 10.000 euro per jaar voor leefbaarheid

Foto: Max Pixel

Het college van B&W heeft via het coalitieakkoord geld beschikbaar gesteld om de leefbaarheid in de oostelijke dorpen te vergroten. Het gaat om een jaarlijkse subsidie van € 10.000 per dorp voor Bant, Luttelgeest, Marknesse, Ens en Kraggenburg. De westelijk gelegen dorpen (Rutten, Creil, Espel, Tollebeek en Nagele) ontvangen jaarlijks vanuit een fonds van het Windpark Westermeerdijk een gelijke bijdrage.

NOORDOOSTPOLDer, 16-02-2024 – Wethouder Toon van Steen: “Ik ben erg blij dat deze subsidieregeling er eindelijk is. Hierdoor hebben alle dorpen in Noordoostpolder een gelijk bedrag om de leefbaarheid in het dorp te versterken.” Het geld is via het coalitieakkoord al beschikbaar gesteld. De gemeenteraad neemt op 25 maart nog een besluit over het subsidieplafond.

Jaarlijks een passende aanvraag

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de dorpen jaarlijks een passende aanvraag doen. Een subsidie is de enige manier waarop een gemeente geld kan geven, anders dan een koopovereenkomst. Omdat er ook al voor 2023 budget voor deze subsidie beschikbaar was, geldt de regeling met terugwerkende kracht tot 1 januari 2023. Dit jaar kunnen de dorpen dus eenmalig € 20.000 euro aanvragen. De regeling loopt tot 2042 zodat, net als de westelijke dorpen, ook de oostelijke dorpen voor 20 jaren een aanvraag kunnen doen.

Na vaststelling van het subsidieplafond door de gemeenteraad kunnen de dorpen de subsidie aanvragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen