Cultuurfonds Flevoland investeert met 53.000 euro in 13 cultuur- en natuurprojecten

Foto: Cultuurfonds Flevoland
Het Cultuurfonds Flevoland heeft in het vierde kwartaal van 2023 voor 53.000 euro bijgedragen aan 13 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie Flevoland.
FLEVOLAND, 22-12-2023 – Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe waar het bestuur van onder de indruk is. De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze vierde ronde van 2023 is te vinden in bijgaande link. https://www.cultuurfonds.nl/toekenningen?provincie=Flevoland&vergaderdatum=2023-12-07
Workshop/training Kinderambassadeur van de natuur
IVN, Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid ontvangt 6000 euro voor de workshop/training Kinderambassadeur van de natuur. Een kinderambassadeur van de natuur is een leerling uit groep 6, 7 of 8 met interesse in de natuur. In de training wordt de kinderambassadeur klaargestoomd om het enthousiasme voor de prachtige Flevolandse natuur te delen met klasgenoten, familie en vrienden. Het project gaat lopen in de gemeenten Lelystad, Zeewolde, Dronten, Urk en Noordoostpolder. Er kunnen totaal 10 leerlingen meedoen uit 5 verschillende klassen.
Tentoonstelling De Magneet “Trots op Zeewolde met dank aan de polderpioniers”
Stichting Activiteiten Zeewolde ontvangt 3000 euro voor deze tentoonstelling. 40 jaar Zeewolde wordt gevierd door stil te staan bij hoe Zeewolde ooit tot stand is gekomen. We praten dan over de periode 1978-1984. De polderpioniers van toen hebben aan de basis gestaan en mede door hen is het dorp Zeewolde, nu ruim 40 jaar later, geworden wat het is. : Wie waren zij, waar kwamen zij vandaan, wat deden zij, hoe woonden, werkten en leefden zij? Met deze tentoonstelling wordt de binding tussen Zeewoldenaren onderling en de gemeenschap, versterkt en de identiteit van het dorp. De tentoonstelling komt tot stand door bewoners en oud-bewoners uit Zeewolde.
Concert 2turvenhoog festival 2024 – Jubileumconcert
Stichting 2+ ontvangt 6000 euro voor het jubileumconcert. De stichting is een pionier in haar werkwijze rondom professionele kunst voor jonge kinderen (0-6 jr) en hun (groot)ouders/volwassen begeleiders. In 2024 organiseert Stichting 2+ voor de 25ste keer het 2turvenhoog festival. Ooit het eerste professionele kunstenfestival in Nederland voor deze doelgroep. In april vindt een 5-daags festival plaats op verschillende plekken in Almere, met een veelzijdig, vernieuwend en internationaal aanbod op het gebied van theater, dans, muziek, performance en beeldende kunst. Daarnaast zijn er proeven van voorstellingen, masterclasses, makers gesprek en andere contextprogrammering, waaronder een jubileumconcert in samenwerking met het Flevo Ensemble.
Over het Cultuurfonds
Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij, van onze schenkers en donateurs en samen met onze partners.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen