Nieuwe vrijwilligers Terminale Thuishulp

Nieuwe vrijwilligers Terminale Thuishulp
Nieuwe vrijwilligers Terminale Thuishulp
Foto: eigen foto

In oktober 2023 volgden zes nieuwe vrijwilligers de introductiecursus van de Terminale Thuishulp Noordoostpolder-Urk. In deze cursus leren de vrijwilligers ondersteuning te bieden in de laatste levensfase.

NOORDOOSTPOLDER/URK, 16-10-2023 – Hoe zij een luisterend oor kunnen bieden en het beste aandacht en tijd kunnen geven. Aan de persoon die terminaal is, maar ook aan de naasten. Bij de mensen thuis waakt de vrijwilliger gedurende de nacht zodat de mantelzorgers de kans krijgen om even bij te tanken. In de appartementen van het Bijna Thuis Huis in Emmeloord is 24 uur per dag een vrijwilliger aanwezig. Weten dat iemand aanwezig is, kan de rust geven die op dat moment zo nodig is. Samen met de mantelzorgers en de beroepsmatige zorg doen de vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze onzekere, maar ook bijzondere periode. Zij hoeven geen medische handelingen te verrichten, maar ondersteunen daar wel vaak bij.

Tijdens de cursus kregen zij informatie over de omgang met de terminale patiƫnten en hun familieleden en bezoekers. Ook leerden zij bijvoorbeeld hoe zij mensen konden helpen op en van bed met inachtneming van hun eigen houding en gezondheid. Natuurlijk was er volop kans om vragen te stellen en om te oefenen. Vrijdag 13 oktober slaagden alle deelnemers. Uit handen van bestuur en coƶrdinatoren ontvingen zij een bloemetje. Fijn dat zij zich ook willen gaan inzetten voor de Terminale Thuishulp. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk mensen in de Noordoostpolder en Urk ondersteunen in de laatste fase van hun leven.

Bij de foto: De nieuwe vrijwilligers van links naar rechts: Ria van Vilsteren, Willem Markus, Ria Veld, Geertje de Boer, Eekie Baukema, Josine van der Reest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen