Gouden Strop Thrillertour in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

winnaar van de Gouden Strop 2023, John Kuipers
winnaar van de Gouden Strop 2023, John Kuipers
Foto: aangeleverde foto

Donderdagavond 21 september belooft een spannende avond te worden! FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder is deze avond namelijk het toneel van de Gouden Strop Thrillertour 2023. Een avond vol mysterie, spanning, moord en verdwijningen met drie grote, Nederlandse thrillerauteurs.

EMMELOORD, 05-09-2023 – Voor de tweede keer staan de maanden september en oktober voor 10 bibliotheken in het teken van de Nederlandse thriller. De bibliotheken zijn dan gastheer voor de Gouden Strop Thrillertour, een initiatief van NBD Biblion en Stichting Gouden Strop om Nederlandse thrillerauteurs een groter podium te bieden. Uit meer dan 50 aanmeldingen is FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder één van de tien geselecteerde bibliotheken om een spannende avond te verzorgen voor liefhebbers van de (Nederlandse) thriller.

De drie auteurs

Uiteraard kan de winnaar van de Gouden Strop 2023, John Kuipers, niet ontbreken. Kuipers won de prijs met zijn boek ‘Musserts schaduw’. John Kuipers stoot daarmee in één keer door naar de top van het genre. Hij heeft een boek geschreven dat spannend is, maar dat ons ook op een unieke locatie neerzet, op een uniek tijdstip in de geschiedenis van ons land: Den Haag in de zomer van 1940. De jury vond de combinatie van originaliteit, vertelstem en gelaagdheid onweerstaanbaar.

Charles den Tex heeft de Gouden Strop drie keer gewonnen: in 2002 met ‘Schijn van Kans’ in 2006 met ‘De macht van meneer Miller’ en in 2008 met ‘Cel”. Charles den Tex onderscheidt zich door zijn moderne, snelle thrillers waarin vaak het grote bedrijfsleven centraal staat en waarin fraude en moord belangrijke rollen spelen. Naast thrillerauteur was den Tex één van de scenarioschrijvers van de televisieserie ‘De Fractie’ van de VPRO en van ‘Voetbalmaffia’ van de KRO/NCRV.

Jacob Vis debuteerde in 1987 met de thriller Prins Desi, door Tomas Ross verkozen tot een van de tien thrillers in zijn canon van de Nederlandstalige misdaadliteratuur. Vis schreef tweeëntwintig misdaadromans waarvoor hij tien nominaties kreeg: vijf voor de Gouden Strop, twee voor de Diamanten Kogel (winnaar in 2014 met De Zwarte Duivel), twee voor de oeuvreprijs Gouden Vleermuis (winnaar in 2020) en één voor Het beste boek van Overijssel. In 2011 werd hij door RTV-Oost verkozen tot Kunstman van Overijssel. Twee van zijn thrillers verschenen in het Duits bij uitgeverij Grafit. In 2023 verschijnt zijn 23e misdaadroman De Stamhoudster.

De Thrillertour begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur. Tussendoor is er een korte pauze en we sluiten de avond af met een drankje. De lezing is gratis toegankelijk, maar een kaartje reserveren is nodig. Dit kan via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de servicebalie in de bibliotheek.

Voor de liefhebbers is na afloop van de lezing boekhandel Bruna aanwezig met een boekverkoop en kun je een exemplaar laten signeren door de auteurs.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen