Stokrozen-Hortensia-Hemerocallis-Prairieplanten Dagen in de Noordoostpolder

Stokrozenmuur De Stekkentuin
Stokrozenmuur De Stekkentuin
Foto: De Stekkentuin

De gehele maand juli kan men elke zaterdag terecht in Espel en Rutten voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op een prachtige kwekerij. In het tweede weekend is De Stekkentuin, naast zaterdag 08, ook op zondag 09 juli geopend.

ESPEL / RUTTEN / ENS, 29-06-2023 – In dit weekend kunt u ook terecht in het Zwaluwhuis te Ens. Voor en na dit weekend is/zijn:
** De Stekkentuin elke vrijdag en zaterdag en op afspraak open
** Kwekerij Joosten alleen op zaterdag en op afspraak open
** Het Zwaluwhuis alleen op afspraak open.

In De Stekkentuin te Espel kunnen bezoekers genieten van de meer dan 150 Stokrozen in diverse soorten en in allerlei kleurschakeringen, die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan.

In de schaduwborders bloeien ruim 80 verschillende Hortensia’s. Natuurlijk zijn er ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin te vinden. Doorlopend kleine expositie van schilderijen en klein tuinkeramiek. Het Zwaluwhuis te Ens is een strakke landelijke boerderijtuin, met mooie strakke zichtlijnen. Er zijn veel grassen in de borders toegepast die samen met vaste planten boeiende combinaties vormen. De losse beplanting lijkt op de zogenaamde prairie stijl. Verder vindt u hier ook veel fruitbomen en er is een kleine moestuin aanwezig.

Naast dat Kwekerij Joosten te Rutten in het voorjaar vooral bekend is vanwege de vele schitterende Iris soorten, kan men er vanaf juli terecht voor opvallende Hemerocallissen. In de showtuin vindt men maar liefst 1100 verschillende variaties, die hier tezamen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie staan te pronken.

De kwekerij sleept elk jaar prijzen in de wacht op Bingerden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).
Entree kwekerij: gratis.

Bij de tuinen wordt entree gevraagd
Open van 10.00 – 17.00 uur

Meer informatie over de tuin en kwekerijen:
** www.destekkentuin.nl en op facebook: https://www.facebook.com/destekkentuin/
** www.hetzwaluwhuis.nl en op facebook https://www.facebook.com/agnesmuijsers
** www.kwekerij-joosten.nl en op facebook: https://www.facebook.com/KwekerijJoosten/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen