Geld van het Rijk voor toegankelijke verkiezingen in maart

Foto: PxHere.com

Het Rijk verdeelt 2,7 miljoen euro onder gemeenten om de toegankelijkheid te vergroten bij verkiezingen. Meer dan twee miljoen Nederlanders ondervinden problemen wanneer ze dat zelfstandig willen doen, bijvoorbeeld door een lichamelijke of (licht) verstandelijke beperking.

LANDELIJK, 17-01-2023 – Maar er zijn ook mensen die moeite hebben met lezen en ook zij moeten hun democratische recht kunnen uitoefenen.┬áHet geld van het Rijk wordt verdeeld per gemeente naar gelang het aantal inwoners. Gemeenten kunnen deze bijdrage naar eigen inzicht inzetten om de toegankelijkheid van de verkiezingen voor personen met een beperking te verbeteren.

Ervaringsdeskundigen

Ter voorbereiding op de provinciale en waterschapsverkiezingen in maart zijn door het land zes bijeenkomsten gehouden over toegankelijkheid. Daar gingen gemeenteambtenaren in gesprek met ervaringsdeskundigen en belangenorganisaties, en wisselden zij tips en ervaringen uit over de toegankelijkheid. Daarbij kwam ook de inzet van toegankelijke communicatiemiddelen zoals een verkiezingskrant, filmpjes en de website Stemjijook.nl aan de orde.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen