Kies regenton en bespaar kraanwater

Regenton
Regenton
Foto: parelprojecten.nl

Het wordt lekker warm deze week. We krijgen steeds vaker warme zomers met af en toe flinke plensbuien. Benut het regenwater! Het is simpel, makkelijk in gebruik, niet duur en je bespaart veel water. Een regenton! De ideale oplossing bij droge dagen voor jouw groene gazonnetje en de planten. Hiermee bespaar je liters water uit de kraan.

FLEVOLAND, 11-07-2022 – Doe mee met onze challenge: “Bespaar kraanwater en kies voor een regenton”. Meld je aan via www.ikdoemeejijook.nl en ontvang tips hoe je nog meer water kan besparen.

Vang regenwater op met een regenton

Met een regenton kun je regenwater handig opvangen. Wist je dat regenwater ook beter is voor de planten in huis? Dit komt omdat er minder kalk in zit en regenwater dus zachter is voor je plantjes. Daarnaast bespaar je natuurlijk op drinkwater, dus ben je goedkoper uit.

Door de regenpijp te koppelen aan een regenton vang je heel simpel water op. Het opgevangen water kun je hergebruiken voor bijvoorbeeld het besproeien van de tuin of de plantjes in huis. Voor meer tips meld je aan via www.ikdoemeejijook.nl. Elke deelnemer krijgt tevens een leuke beloning; een gratis douchzandloper die stimuleert om korter te douchen.

Impact challenge vorige week

Vorige week lag het accent op minder water verspillen door korter te gaan douchen. Flevolanders deden mee met de challenge en gingen maximaal 5 minuten onder de douche. Elke deelnemer bespaart al snel 16.000 liter warm water per jaar. Stel dat alle Flevolanders dit gaan doen dan besparen we ruim 38.5 miljoen kilogram CO2.

Een jaar  challenges, één circulair Flevoland

In juli staan de challenges in het teken van ‘wees lief voor water’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl Doe jij ook mee?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen