Na drie jaar weer een vreugdevolle editie van Wildeburg

Op het Vuurtorenstrand was het donderdag al feest!
Op het Vuurtorenstrand was het donderdag al feest!
Foto: parelprojecten.nl

Muziekfestival Wildeburg vond van donderdag 7 tot en met zondag 10 juli voor de vijfde keer plaats in recreatiepark Netl in Kraggenburg. Na drie jaar moeten wachten stonden zowel bezoekers als de organisatie te springen om de festivalbubbel te beleven.

KRAGGENBURG, 11-07-2022 – Er heerste een uitgelaten sfeer en op ieders gezicht was een grote glimlach te vinden. Het zachte weer werd gecombineerd met mooie momenten. Wildeburg staat bekend om zijn creatieve uitspattingen en de mix van live en elektronische muziek. Bezoekers vanuit heel Nederland trokken naar Kraggenburg voor het festival, welke volledig was uitverkocht.

Nieuwe grond

Dit jaar werd het Vuurtorenstrand bij het festival getrokken en werd de Kas gebruikt om meer relaxplekken te creëren. Op deze laatste plek kwam men tot rust met workshops als Tai Chi of yoga. Daarnaast bevond men zich hier tussen de theatrale dansacts.

Vroegkampeerders

Wessel uit Dordrecht is samen met een vriend uit Rotterdam op donderdag al vroeg naar Wildeburg gekomen om daar de beste camperplek uit te zoeken. Wessel is er voor de tweede keer en wil deze editie optimaal genieten vanaf de eerste tot de laatste minuut. Zijn vriend heeft alle edities van Wildeburg meegemaakt en vindt het het mooiste festival wat er is. ‘Elke keer is er weer die specifieke Wildeburg sfeer. Hier is de camping geen parkeerplaats met hekken. De camping loopt zo over in de natuur met goede muziek, sfeer en gezelligheid.’ Ondertussen hebben ze zich aangesloten bij een andere groep vroegkampeerders. ‘We kennen elkaar 20 minuten’. Gezamenlijk gaan ze op zoek naar het Vuurtorenstrand, waar deze eerste avond al een vet feest wordt gevierd.

Vreugde 

Wildeburg is alle dagen één en al vreugde. Iedereen is blij en vindt de juiste vibe. De stages zien er fantastisch uit en er is keuze genoeg in muziekstijlen. Even relaxen? Geen probleem. Er zijn verschillende plekken ingericht om lekker achterover te leunen, in een hangmat te hangen, je kunt je kleedje uitleggen op het strand en je kunt natuurlijk ook gewoon terug naar je tent of camper om toch nog wat slaap te pakken.

Eendagsvliegen

Op zondag is het festival nog helemaal aan! Toch is dit voor velen al hun vertrekdag. ‘Morgen weer aan het werk en ik moet nog ver reizen’. ‘Ik ben moe!’ Anderen komen juist op zondag naar het festival, de enige dag waarvoor je een dagkaart kunt kopen. Twee Urkers komen binnen op de klompen. ‘We hoorden dat hier alles mag en wij zijn trots op de boer’. Een ander heeft een rode zakdoek om zijn nek om diezelfde reden. Een groepje komt binnen met NOPPOP bandjes om, een festival in het zelfde weekend zo’n veertien kilometer verderop. ‘Ik snap niet zo goed waarom ze dit in hetzelfde weekend doen, maar ik wil het wel meemaken. Volgend jaar misschien het hele weekend Wildeburg’. Ook op zondag blijft de echte Wildeburg sfeer in tact. Enkele van de dagbezoekers blijven slapen en gaan net als de rest maandag weer naar huis.

Vrijdag 15 juli gaat het camping en festivalterrein weer open voor kampeerders van Netl Camping Kallumaan en dagbezoekers. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen