Gemeenteraad gaat zich buigen over gebrek aan nachthoreca

Foto: PxHere.com

De gemeenteraad buigt zich in het najaar over het tekort aan nachthoreca in de Noordoostpolder. VVD en D66 kaartten dat gebrek aan uitgaansvertier woensdagavond aan in twee afzonderlijke moties. Nadat ze die samenvoegden, schaarde de gemeenteraad zich unaniem achter het voorstel voor een speciale avond.

Met ‘Meer plezier en vertier’ en ‘Samen op weg naar een bruisend nachtleven’ dienden respectievelijk VVD en D66 moties in met welluidende titels. Volgens Jasper van Os is zijn voorzet geen verkiezingsactie. “We krijgen veel signalen dat er te weinig te doen is in de Noordoostpolder. Van de nachthoreca is niets overgebleven. Met als gevolg dat er vorig jaar ongeregeldheden waren in de periode dat de horeca weer open mocht. Er moet echt meer nachthoreca komen”, stelde de liberaal.

De meeste partijen vonden zijn motie sympathiek, maar te weinig concreet. Dat was voor Wim van Wegen van D66 al voor de vergadering reden om zelf een motie in te dienen. “Jongeren hebben geen makkelijke tijd gehad. Bovendien kiezen ze bij gebrek aan nachthoreca voor keten. We pleiten voor een speciale avond waarbij we de wensen van
deze groep in kaart brengen”, aldus Van Wegen.

Henk van der Linde van de PvdA vindt dat ook de komst van een coffeeshop onderzocht moet worden, terwijl Jozé Deen (Politieke Unie) stelt dat ook de jongere doelgroep die niet naar de nachthoreca gaat aandacht verdient. Ook daarvoor is weinig aanbod in de Noordoostpolder, vindt ze. GroenLinks en ChristenUnie zouden juist breder over de wensen van jongeren willen praten.

Net zoals veel partijen vindt wethouder Wijnants dat de gemeente niet gaat over de komst van meer nachthoreca. “Wel gaan we graag in gesprek met ondernemers die mogelijkheden zien. Daarbij heeft de gemeente een faciliterende rol. En wellicht kunnen we onze gemeente meer onder de aandacht brengen van ondernemers.”

Met de aangenomen motie biedt de huidige gemeenteraad de nieuwe alvast een eerste gespreksonderwerp aan. Daarbij wil de politiek nadrukkelijk jongeren uit de Noordoostpolder betrekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen