Aeres start nieuwe opleiding in Dronten: voertuigen en mobiele werktuigen

Foto: Aeres

Met ingang van schooljaar 2022 – 2023 start Aeres MBO Dronten met een nieuwe opleiding: Voertuigen en mobiele werktuigen. Een BOL opleiding voor niveau 3 en 4. Studenten krijgen les bij het Agri Innovation Centre (AIC). Een praktijkfaciliteit van Aeres waar veel mogelijkheden zijn voor het praktijkgerichte onderwijs. Voor geïnteresseerde studenten wordt er op vrijdag 4 maart een VIP-dag georganiseerd.

DRONTEN, 17-02-2022 – De opleiding is tot stand gekomen na vragen uit de markt. Er is de komende jaren een grote behoefte aan technisch geschoold personeel met een achtergrond in de agrotechniek. De nieuwe technieken in de agrarische sector volgen elkaar in razend tempo op. Dit vraagt om specifieke kennis. Bovendien ziet Aeres een toenemende vraag van studenten naar een passende opleiding in de agrotechniek. Aeres is dan ook trots om deze opleiding te starten op niveau 3: Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen en op niveau 4: Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen.

Betrokkenheid van Aeres Tech

Aeres Tech is al jaren een bekende naam in de agrotechniek. Dit opleidingscentrum in Ede is toonaangevend in de techniek en werkt nauw samen met diverse trekker fabrikanten. Jaarlijkse levert Aeres Tech vele vakspecialisten voor
mechanisatiebedrijven, importeurs en machinebouwers. De opleiding die Aeres MBO Dronten gaat voeren wordt door Aeres Tech in BBL aangeboden. Hierdoor is overstappen van de BOL naar een hoger niveau in de BBL altijd mogelijk. Na een MBO 4 opleiding kan een student doorstromen naar hbo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen