Wmo-voorzieningen in Noordoostpolder opnieuw aanbesteed

Foto: Pixabay.com

De afgelopen periode hebben de gemeenten Urk en Noordoostpolder de ‘lokale maatwerkvoorzieningen Wmo’ opnieuw aanbesteed. Daarbij gaat het om begeleiding, dagactiviteiten en kortdurend verblijf. De nieuwe contracten met aanbieders gaan dit jaar in. Voor een deel geldt een ingangsdatum van 1 januari, voor een ander deel 1 april 2022.

NOORDOOSTPOLDER/URK, 14-01-2021 – De inwoners die met de verandering te maken hebben worden (of zijn) daarover door de gemeente tijdig benaderd.

Overzichtelijk zorglandschap

De gemeente Noordoostpolder heeft ervoor gekozen om de komende jaren met minder aanbieders te werken voor een intensievere samenwerking. Werken aan een overzichtelijk zorglandschap is een van de maatregelen die de gemeente neemt. Dit zorgt voor meer innovatie, betere kwaliteit van ondersteuning en houdt de zorg ook in de toekomst betaalbaar.

In januari vorig jaar stelde de gemeenteraad een scherpere koers van het sociaal beleid vast. In dit nieuwe beleid blijft het meedoen van inwoners aan de samenleving het uitgangspunt. Zoveel mogelijk op eigen kracht en met behulp van eigen netwerken. Lukt dat niet, dan zorgt de gemeente voor passende ondersteuning. Deze ondersteuning is erop gericht om inwoners zoveel mogelijk zelfredzaam te maken of een zinvolle dagbesteding te bieden.

Meer informatie

Op www.noordoostpolder.nl staat meer informatie over de aanbieders van lokale maatwerkvoorzieningen Wmo in Noordoostpolder. Inwoners kunnen ook contact opnemen met de gemeente. Door te bellen met het Sociaal Loket (0527) 633911 of te mailen naar [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen