Extra geld voor tegemoetkoming in energiekosten bij laag inkomen

Foto: Max Pixel

Gemeente Noordoostpolder krijgt binnenkort van het Rijk geld om armoede als gevolg van de stijgende energieprijzen te bestrijden. Ongeveer 400.000 euro wordt ingezet om direct te besparen op energieverbruik. Daarnaast is geld beschikbaar om de hogere energierekening voor inwoners met lage inkomens deels te compenseren (energietoeslag).

NOORDOOSTPOLDER, 14-01-2021 – Hoe de regelingen precies vorm krijgen is op dit moment nog niet bekend. Daarover volgt nadere informatie. Deze twee regelingen komen bovenop de tijdelijke verlaging van de energiebelasting van ongeveer €400 die ieder huishouden van het Rijk dit jaar krijgt.

Isolatiemaatregelen tegen energiearmoede

Naast de energietoeslag gaat de gemeente ook aan de slag met isolatiemaatregelen voor mensen die het hardst getroffen worden door de hoge energiekosten. Hoe deze regeling precies moet worden uitgevoerd is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het dit jaar nog gaat starten. De hoogte van het bedrag dat Noordoostpolder ontvangt is gebaseerd op het aantal mensen dat met energiearmoede te maken heeft.

Nadere informatie over de uitvoering van de regelingen is te volgen via www.noordoostpolder.nl/eenmalige-energietoeslag. Daarnaast geeft de gemeente informatie via haar gebruikelijke kanalen op social media en het Gemeentenieuws in de Noordoostpolder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen