Food Forum ontvangt als eerste Greendish certificaat

Greendish directeur Joris Heijnen lanceert de Greendish 2050 Guidelines en overhandigt chef-kok Sharon de Miranda van Food Forum een certificaat als eerste horecaonderneming die volgens de richtlijnen kookt.
Foto: Fotostudio Wierd

Op 12 oktober ontving Food Forum als eerste locatie ter wereld het Greendish 2050 Guidelines certificaat. Dit certificaat laat zien dat een restaurant kookt volgens de voedselvisie van 2050 voor  duurzaam en gezond eten.

FLEVOLAND, 20-10-2021 – De uitreiking vond plaats tijdens het door de provincie georganiseerde symposium over gezonde voedselomgeving. Op dit symposium lanceerde Greendish de Greendish 2050 Guidelines voor voedselaanbieders om een gezond, duurzaam en gebalanceerd menu samen te stellen. Hierdoor wordt het voor horecaondernemers makkelijker om een gezonder en duurzamer voedselaanbod te creëren. De guidelines zijn gebaseerd op de voedselvisie van 2050, opgesteld door de EAT-Lancet commissie, en gaat uit van voldoende, veilig, gezond en eigentijds voedsel voor iedereen, zonder dat we daarbij de aarde uitputten. Het Menu voor de Toekomst van Food Forum is als eerste menu ter wereld op deze manier samengesteld.

Regionale producten

Chef-kok Sharon de Miranda: “Ik omarm de Greendish aanpak helemaal, ik vind het echt fantastisch. Ik vind het ook helemaal niet moeilijk. Ik heb een enorme rijkdom aan keuze uit Flevolandse producten die ik allemaal mag gebruiken.

Benieuwd naar het Menu voor de Toekomst? Kom het proeven in Food Forum, het paviljoen van provincie Flevoland op Floriade Expo 2022.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden