Steek je licht op: tips voor minder gasverbruik

Foto: Energieloket Flevoland

Hoeveel gas je verbruikt en dus hoeveel je elke maand gaat betalen, heb je voor een groot deel zelf in de hand. Het overgrote deel van je gasverbruik gaat naar verwarming en warm water. Bij het Energieloket Flevoland kun je allerlei tips krijgen voor een zo laag mogelijk gasverbruik.

FLEVOLAND, 20-10-2021 – En als je een spreekuur deze maand bezoekt ontvang je gelijk een mooi presentje dat direct energie bespaart: een energiezuinig LED-lampje voor de afzuigkap in de keuken. Kortom, steek je licht op bij het Energieloket Flevoland deze maand.

Op verzoek maken we een energiebespaaradvies, zodat je precies kunt zien hoe je via het nemen van kleine maatregelen het gasverbruik omlaag kunt brengen. En voor bewoners in een aantal Flevolandse gemeenten zijn er ook interessante bespaaracties en excursies. Wil je aan de slag met grotere stappen, zoals isolatie of een warmtepomp. Ook dan kun je bij het Energieloket terecht voor een gratis en onafhankelijk advies op maat.

Bespaaractie

Met kleine maatregelen kun je het gasverbruik omlaag brengen. Denk aan radiatorfolie, tochtstrips en zet de verwarming een graadje lager. Bewoners van de gemeente Dronten, Noordoostpolder en Urk kunnen een speciale tegoedbon verzilveren voor gratis energiebesparende producten. Deze actie geldt voor woningeigenaren en huurder. Ook bewoners van Zeewolde kunnen een goed gevulde gratis ‘energiebespaarbag’ ophalen bij het Energieloket Zeewolde, zolang de voorraad strekt. Reserveren kan via: www.energieloketflevoland.nl/acties.

Laat je inspireren door je buren, wandel mee met excursie energiezuinig wonen In een aantal gemeenten organiseert het Energieloket excursies. Bewoners vertellen wat zij hebben ondernomen om energiezuiniger te gaan wonen. Wat zijn hun tips en tricks? Reserveer tijdig je excursie-ticket. Laat je inspireren en wandel mee op:

 Dronten: 23 oktober (vertrektijd: 14:00 uur, Energieloket Dronten, De Reling 5 te Dronten)
 Zeewolde: 30 oktober (vertrektijd:14:00 uur Energieloket Zeewolde, Ravelijn 1)
 Swifterbant: 6 november (vertrektijd: 14:00 uur, Flevomeer Bibliotheek Swifterbant)
 Biddinghuizen: 13 november (vertrektijd: 14:00 uur, De Binding in Biddinghuizen)

Energieloket Flevoland helpt: onafhankelijk gratis advies Bel (0320-252004), mail ([email protected]), chat met ons via www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en
locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact.

Voor actuele acties en activiteiten volg het Energieloket op  Instagram en Facebook.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden