Duurzaam sporten is auto laten staan

Foto: nmfflevoland.nl

NMF Flevoland organiseert samen met andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Deze week: ‘Gratis warming-up? Op de fiets naar de sportclub’.

FLEVOLAND, 27-5-2021 – We mogen weer sporten! Kies voor duurzaam sporten en laat de auto staan. Hoe vaak pak jij de fiets deze week naar de sportclub of het sportveld? Door vaker de fiets te pakken, stoten we namelijk veel minder CO2 uit. Zo helpen we het klimaat een handje. Doe mee aan onze challenge: ‘Gratis warming-up? Op de fiets naar de sportclub’. Kijk op www.ikdoemeejijook.nl .

Pak jij ook de fiets?

Deze Flevolanders doen mee met de challenge deze week. Ze gaan op de fiets met het team naar het sportveld. De 11-jarigen fietsen vanaf nu elke training gezamenlijk naar de voetbal en willen niet meer anders.

Een van de jonge sporters: “Ik vind het onnodig dat mijn ouders mij afzetten met de auto.” De trainer: “Het is het goed om te zien dat de jeugd vol energie de warming-up start richting het sportveld.”

Heb jij ook een fiets-initiatief? Doe mee met deze challenge en ontvang als beloning een unieke MooiFlevoland-fietssleutelhanger!

Impact challenge fietsen naar je werk

Flevolanders kozen vorige week voor de fiets als ze naar hun werk gaan. Elke dag dat je fietst en de auto laat staan bespaar je 130 kilogram CO2 per maand. Zo dragen zij bij aan minder CO2-uitstoot en verkleinen daarmee hun Flevolandse voetafdruk.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland

In Mei staan de challenges in het teken van ‘schoon vervoer’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden