Ruim honderd versierde nestkastjes in Kuinderbos

Ruim honderd versierde nestkastjes zijn er zaterdag afgeleverd in het Kuinderbos. Ze worden opgehangen langs recreatieve routes in het bos.

De actie was door Lionsclub Noordoostpolder in samenwerking met Staatsbosbeheer opgezet om de eikenprocessierups, en het bestrijden hiervan op een natuurvriendelijke manier, bij de jongeren onder de aandacht te brengen.

Op het Schoterplasveld aan de Schoterweg 5 in Bant staat een voor de gelegenheid gemaakte XXL-nestkast. Hierachter staat een wagen van Staatsbosbeheer waarop alle ingeleverde nestkasten staan gepresenteerd. Deze nestkastentrein is tijdens de BuitendagNOP autopuzzelrit op tweede paasdag 5 april aanstaande te bewonderen.

Inschrijven voor deze speciale ‘tweede paasdag puzzelrit’ kan via buitendagnop.opautoavontuur.nl Er kunnen maximaal slechts 400 auto’s aan deelnemen.

Aansluitend op deze dag worden de ingeleverde nestkasten door de boswachter in het Kuinderbos langs de recreatieve routes opgehangen om zo de eikenprocessierupsen te bestrijden en de overlast hiervan te minimaliseren. De route is blijvende expositie.

Zie ook: Autopuzzelrit op tweede paasdag in plaats van Buitendag

De grootste nestkast van Nederland

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden