Autopuzzelrit op tweede paasdag in plaats van Buitendag in Kuinderbos

De Lionsclub Noordoostpolder heeft toestemming gekregen van de veiligheidsregio voor de organisatie van een coronaprove  autopuzzelrit op tweede paasdag. Er kan worden gestart op vier verschillende locaties in de Noordoostpolder, waardoor er maximaal 400 auto’s aan kunnen deelnemen.

De Buitendag autopuzzelrit is een alternatief voor de traditionele Buitendag Noordoostpolder die jaarlijks plaats vindt op tweede paasdag in het Kuinderbos, waarbij Staatsbosbeheer en de Lionsclub Noordoostpolder al jarenlang samen dit grootse evenement organiseren.

Voorwaarden voor deelname aan de Buitendag autopuzzelrit zijn: deelnemers moeten uit één huishouden komen, honderd procent fit zijn en mogen onderweg tijdens de tocht van circa vijftig kilometer door de Noordoostpolder niet uitstappen. Tijdens deze rit zijn er diverse spelelementen die door een geopend autoraam uitgevoerd moeten worden of door heel goed op te letten op aanwijzingen onderweg. Ook leer je veel over het ontstaan van de Noordoostpolder en de diverse boerderijtypes. Rijdend door het Kuinderbos geeft de boswachter uitleg over dit bijzondere bos. Op drie startlocaties is koffie-to-go verkrijgbaar wat uitsluitend per pin betaald kan worden. Op twee plekken onderweg kunt u snacks to go bestellen en nuttigen in de auto, eveneens alleen per pin betalen. Het lunchpakket kan dus gerust thuis gelaten worden. In het startpakket zit iets lekkers voor de kinderen en tevens de attributen om onderweg aan de spelelementen deel te kunnen nemen. De route wordt via een app op de telefoon gevolgd.

Langs een deel van de route zijn de versierde nestkasten van de actie van 13 maart 2021 te vinden, waarbij de letters bij deze nestkasten samen een zin vormen. Ook deze zin is een onderdeel van de Buitendag autopuzzelrit.

Om dit alles coronaproof te kunnen organiseren zijn er onderweg helaas geen toiletten beschikbaar en wordt deelnemers aangeraden te starten met een lege blaas.

Deelnemers zullen starten vanuit Rutten, Bant, Marknesse en Emmeloord.

Voor de beste deelnemers is er een mooie prijs te winnen. De eerste prijs is een rondvaart met een boswachter op de Kuinderplas voor de hele klas van het oudste kind van de deelnemende auto. De tweede prijs is een bolderkarrit door het Kuinderbos voor de schoolklas van het oudste kind uit de deelnemende auto. De derde prijs is een privé excursie door de boswachter voor alle deelnemers uit de auto. De prijzen worden verzilverd zodra de covid-19 maatregelen dat weer toelaten

Deelname is uitsluitend mogelijk na aanmelding via  www.opautoavontuur.nl. Na betaling wordt een starttijd toegewezen. Tien minuten van te voren worden de deelnemers verwacht op de gekozen startlocatie.  Starten kan tussen 09.30 en 14.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden