Afname Flevolandse geboortes na eerste lockdown

Foto: pexels.com

Negen maanden na de eerste lockdownperiode was er in Flevoland afgelopen december en januari een geboortedaling van 3,8% ten opzichte van een jaar eerder.

Landelijk gezien werden juist meer kinderen geboren (+0,2%). In totaal werden er in twee maanden tijd 762 Flevolandse coronababy’s geboren. Dit blijkt uit onderzoek van MiniMe.nl naar de gevolgen van de lockdown op het aantal geboortes in Nederland.

Sterkste daling in Noordoostpolder en Zeewolde

In het merendeel van de Flevolandse gemeenten nam het aantal geboortes af. Vooral in Zeewolde (-28,3%) en de Noordoostpolder (-14,7%) was het verschil met een jaar eerder groot.

Enkel in Urk was sprake van een geboortestijging, met 20%. In Dronten bleef het aantal geboortes gelijk: zowel vorig jaar als dit jaar in december en januari kwamen daar 67 kinderen ter wereld.

‘Babyboom’ sterkst in Friesland

De ‘babyboom’ was het sterkst in Friesland. Daar werden afgelopen december en januari 7,8% meer kinderen geboren dan een jaar eerder. Ook in Zeeland was de toename sterk (+7,3%). In drukker bevolkte provincies, zoals Utrecht (-2,9%) en Zuid-Holland (-2,1%), was juist sprake van een afname in geboortes.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden