Polderstroom steunt Zorgboerderij De Bosrand Tollebeek

Klanten van Polderstroom steunen indirect sociaal-maatschappelijke doelen. Energiecoöperatie EPN heeft onder de duurzame kas bij Zorgboerderij De Bosrand in Tollebeek uitgekozen.

Stichting vrienden van De Bosrand wil Zorgboerderij De Bosrand aan de Vormtweg in Tollebeek steunen door projecten te financieren. Het eerste project is een duurzame kas.

Verschil maken

“Wij willen het verschil te maken voor onze naaste”, zegt Dittie Hoekstra, voorzitter van de stichting over de doelstellingen. “Deze zorgboerderij is net gestart. Dat betekent dat er ook heel veel kosten bij komen kijken. Toen hebben wij gezegd: ‘Dan willen wij met onze stichting, waar dat kan, jullie financieel ondersteunen door bepaalde projecten te realiseren’.”

De kas is bedoeld om de cliënten – ‘de zorgboeren’ – te leren hoe alles groeit en bloeit, “maar ook om ze bewust te maken van gezonde voeding en hoe die te verwerken”. Respect voor de schepping en op een verantwoorde, duurzame manier daarmee omgaan zijn daarbij leidend. “Dat betekent dus ook dat je geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en dat je de kas op een duurzame manier verwarmt.”

Bijdrage Polderstroom

Vooral voor wat betreft het energieneutraal maken van de kas hoopt de stichting op een bijdrage van de klanten van Polderstroom. “Want gaandeweg het traject kwamen we er wel achter dat er heel wat kosten bij komen. Toen stuitten we op deze actie van de energiepioniers. Daar hebben we ons voor ingeschreven in de hoop dat ons project werd uitgekozen, zodat we door middel van zonnepanelen onze kas op een natuurlijke wijze kunnen verwarmen.

We zijn dan ook blij dat ons doel is uitgekozen. En we hopen dat veel klanten van Polderstroom het een warm hart toedragen.”

Eigenwaarde

Als de kas er eenmaal staat en de hulpboeren oogsten en leren, is het de bedoeling dat er ook schoolklassen worden ontvangen. “Het is de bedoeling dat de hulpboeren dan uit kunnen leggen hoe alles groeit en bloeit. Dat stukje eigenwaarde vinden we zo belangrijk. Dat willen we hiermee ook een boost geven. Dat is onze drive.”

Voor meer informatie: Polderstroom, ‘daar krijg je energie van’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden