Polderstroom steunt ‘Ontmoeting in stilte’ in Ens

25 mrt 2021, 11:57 Nieuws
begraafplaats ens 2 kopie
Klanten van Polderstroom steunen indirect sociaal-maatschappelijke doelen. Energiecoöperatie EPN heeft onder meer het columbarium op de begraafplaats in Ens uitgekozen.
In Ens houdt een commissie onder Dorpsbelang zich bezig met de realisatie van een urnenmuur op de begraafplaats. De plek en het ontwerp zijn inmiddels bepaald en naar verwachting wordt de muur in de loop van dit jaar geplaatst.

Urnenmuur

“Wij zijn al een hele poos aan het pionieren, van wat moet het nu worden en waar moet die staan”, vertelt Lia Broeders, namens de werkgroep. Om te beginnen peilde de groep de belangstelling in het dorp voor een urnenmuur. Meer dan de helft van de dertien plekken zijn inmiddels al voorzegd. “We binden mensen nergens op vast, maar hadden wel een indicatie nodig.”
De voorkeur gaat uit naar het grasperkje in de draaicirkel tegenover de ingang. “Wij vinden die rotonde een kaal ding. Dus die willen we aankleden en meteen dat lelijke hokje aan het zicht onttrekken.” Ze wijst naar het stenen gebouwtje dat wordt gebruikt voor beheer van de begraafplaats, recht tegenover de ingang.
Het doel is om het columbarium achterstevoren op de middenstip te plaatsen. “Dan is het niet confronterend voor mensen die de begraafplaats op komen lopen.” Aan de andere kant van de muur, met het zicht op de urnen, wil de werkgroep een bank plaatsen met daarachter drie leilindes voor beschutting. “Zodat je nabestaanden daar een stukje ontmoeting kunt geven. Om in stilte te overdenken of om met andere mensen in gesprek te komen en met elkaar dingen te delen.”

Bijdrage Polderstroom

De oproep van de energiepioniers om doelen te nomineren, kwam op het juiste moment. “We willen er graag een mooie plek van maken en daar moeten we fondsen voor zien te werven. Dit doel vind ik goed passen binnen het plaatje van de pioniers. We zijn dan ook blij dat zij dat ook vinden en hopen dat veel klanten ons doel willen steunen.”