Polderstroom steunt beweeg- en beleefbos Luttelgeest

Foto: mhpublicaties.nl

Klanten van Polderstroom steunen indirect sociaal-maatschappelijke doelen. Energiecoöperatie EPN heeft onder meer het beweegbos in Luttelgeest uitgekozen.

Leerlingen van samenwerkingsschool De Floreant in Luttelgeest kunnen via een poortje achter school zo de bosrand in. En omgekeerd zijn het schoolplein en de -tuin straks vrij toegankelijk voor alle dorpsbewoners.

Breed gedragen initiatief voor het hele dorp

Vanuit Dorpsbelang richt een werkgroep zich op een multifunctionele inrichting van de omgeving van het schoolgebouw. Het initiatief wordt mede gedragen door sportvereniging Tonego – waarvan de accommodaties naast de school liggen -, virtueel dorpsplein De Ontmoeting en sws De Floreant.

“Iedereen van jong tot oud moet hier vrij kunnen spelen, bewegen en ontmoeten”, zegt Chris van Vilsteren, voorzitter van Tonego, “Wat wij voor ogen hebben is een open gebeuren, waarin functies in elkaar overlopen.”

Beweeg- en beleefbos

Onderdeel van het totale project is de inrichting van het bos als beweeg- en beleefbos. Henk Orsel, directeur van De Floreant, opent het hekje naar het bos: “Dit is natuurlijk schitterend dat je niet alleen maar tegels hebt, maar dat de kinderen zo het bos in kunnen” Er liggen plannen klaar voor de inrichting, “en daar hebben ze zelf in mee mogen denken”.

Leerling Lise Schot ziet het al helemaal voor zich dat ze heerlijk in het bos mogen spelen. En wat ze dan het liefst zou willen doen? “In die hut spelen! Dat is een hut met allemaal takken. Die vind ik wel heel leuk!”

Bijdrage Polderstroom

Gonny Schot, voorzitter van de medezeggenschapsraad van De Floreant, heeft het deelproject voorgedragen voor een bijdrage van Polderstroom. “Toen ik de oproep zag van EPN, dacht ik meteen aan dit project waarin veel doelgroepen en generaties een plek gaan vinden om elkaar te ontmoeten en te bewegen. Wij zijn heel blij dat het is uitgekozen en hopen uiteraard dat veel klanten van Polderstroom voor ons doel kiezen.”

Voor meer informatie: Polderstroom, ‘daar krijg je energie van’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden