Studenten Aeres Farms planten erfsingel

Studenten planten erfsingel naast Aeres Farms.
Studenten planten erfsingel naast Aeres Farms.
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

In samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland zijn door studenten van Aeres Farms ruim 1500 stuks inheemse bomen en struiken aangeplant in het kader van het boerenervenproject.

Afgelopen week is de agrarische bebouwing van Aeres Farms aan de Wisentweg te Dronten voorzien van een erfsingel. Van oorsprong werd er rondom elk boerenerf in Flevoland een erfsingel aangeplant door “de RIJP” (Rijksdienst IJsselmeerpolders). Deze erfsingels boden beschutting op het erf en op deze manier werd de agrarische bebouwing landschappelijk ingepast. In de loop der jaren is er ook aandacht gekomen voor de meerwaarde die een erfsingel kan bieden in het kader van de biodiversiteit.

Voor Aeres Farms des te meer reden om ook op hun locatie een erfsingel aan te planten. In overleg met Landschapsbeheer werd een plan opgesteld om over ruim 500 strekkende meter een 6 meter brede erfsingel te realiseren. Deze enorme klus werd afgelopen week geklaard door zo’n 15 studenten van de studierichting Aeres MBO Warmonderhof en 2 studenten van Aeres Hogeschool Dronten. Na een korte toelichting van Landschapsbeheer over erfsingels werd er hard gewerkt om het plantmateriaal, voordat de avond viel, in de grond te krijgen,.

Over de gehele strook is een variatie aan inheemse boom- en struiksoorten aangeplant zoals zomereik, fladderiep, gele kornoelje en hondsroos. Binnenkort wordt de erfsingel nog ingezaaid met witte klaver om onkruiddruk tegen te gaan.

Naast windkering en landschappelijke inpassing gaat de nieuwe beplanting op termijn nest- en schuilmogelijkheden bieden aan een breed scala aan soorten insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen